Sünnipäeva eri: saledam Kräsupea

Mul on täna sünnipäev! Ehk võimalus nautida oma päeva ja süüa kõike, mida hing ihkab. Olgu see nii mitu kilogrammi magusat nagu on küünalde arv sünnipäevatordil.
Rahu-rahu, ega ma päris nii hulluks ikka ei keeraks 😀 Või siiski?! Eile näiteks sõime Ossuga kahepeale suure šokolaadi-kuldmuna (peaaegu) ära. Ainult riismed jäid järele, sest meil läks enne lõppu süda pahaks…
Tegelikult oli ütlemata lõbus varahommikul töölt koju jõudes väsinult diivanile vajuda ja itsitades kordamööda hiiglaslikule šokolaadimunale hambaid sisse lüüa. Vitsutada seda ikka nii, et šokolaadipudi kõikjale lendab 😀
Oih, läksin hoogu 😀 Meil on siin ju tervisliku elu jutud! (Vähemalt teoorias peaks olema)
Aga that is life – ühel päeval šokolaadist koomas ja järgmisel päeval leiutad tummise lemmiktordi Kräsupea saledama venna…
Sünnipäevatort peab olema maitsev. See, et ta järgmine päev kõhu pealt välja ei paista, on lihtsalt boonus 😉
Proovisin selles retseptis jätta maitse alles, aga välja visata “pahad poisid” rafineeritud jahu ja -suhkru ning hapukoore. Asendasin need järgnevate sellidega:

  • täisterajahu– kiudainepomm,
  • mesi– tugevdab immuunsust
  • ja Kreeka jogurt– tänu oma heade piimhappebakteritega sõbralik Sinu kõhu vastu!

Minu arvates tuli suussulav tort, mida tahaks veel ja veel ja veel! Õnneks on Kräsupea nii uhke ja kõrge tort, et tal ainult suured tükid ongi 😉

IMG_1557

Aga ole Sina kohtunik – proovi seda retsepti ja anna mulle teada, kuidas maitses 🙂

Koostisained:

Põhjad:
* 4 muna
* 1.5 tassi mett
* 2 tassi täisterajahu
* 1 tl söögisoodat
* 1.5 tassi maitsestamata jogurtit
* 3 spl kakaod

Kreem:
* 3 tassi matsestamata jogurtit
* 2 spl mett
* 0.5 tl vaniljeekstrakti

Vahele:
* 2 banaani

Glasuur:
* 2 spl kookosõli (kui Sulle kookose maitse ei meeldi, asenda pehme võiga)
* 2 spl kakaod
* 2 spl mett
* 2 spl piima
* Paar tilka vaniljeekstrakti

Juhend:

Põhjade valmistamiseks klopi lahti munad, lisa mesi ning jogurt. Teises kausis sega korralikult läbi täisterajahu ning söögisooda. Sega kuivained vedelaga kokku. Jaota 2/3 taignast tagasi teisse kaussi ning lisa ülejäänule kakaopulber. Vala pruun taigen küpsetuspaberiga kaetud 26cm koogivormi. Hele taigen kalla küpsetuspaberiga kaetud keskmise suurusega ahjuvormi.
Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 25 minutit. Biskviit on valmis, kui sinna torgatud puutikk kuivaks jääb ning hele põhi kuldsena tundub.
Lase koogipõhjadel veidi jahtuda.
Samal ajal valmista kreem segades kokku jogurti, mee ja vaniljeekstrakti. Lõika hele põhi kuubikuteks ja sega kreemiga läbi.
Tükelda banaanid – kohustuslik kiht Kräsupeale (ma banaanihull, kes veel aru pole saanud) 😀
Aseta pruun põhi serveerimisalusele ning kata banaaniviiludega.
Tõsta peale jogurtikreemiga segatud biskviidikuubikud.
Glasuuri valmistamiseks sega omavahel kookosõli/või, kakao, mesi, piim ning vaniljeekstrakt. Nirista glasuur teelusikaga tordile. Jäta külmkappi vähemalt paariks tunniks tõmbama.

IMG_1572

Mõnusat maiustamist!

img_0085

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s