Maasikatega šokolaadikook

Šokolaadikook + värsked maasikad = ideaalne (suvine) paar 🙂

Meil siin Austraalias on küll talv, aga temperatuurid ja vihmad ja tuuled ikka samad, mis Eestis. Ja maasikad on ka hooajas!

Nii et ei tasuks ilma pärast nukrutseda, tunneme rõõmu värsketest maasudest ja teeme kooki 🙂

Koogi šokolaadise põhja salajane tervislik komponent on avokaado, mis teatavasti aitab põletada halbu rasvu. Magusaks saad koogi teha kookossuhkru või vahtrasiirupi abil – need on sõbralikumad Sinu taljele kui tavaline rafineeritud suhkur (lahustudes veres aeglasemalt ja andes energiat järk-järgult).

Tegemist on gluteeni-, suhkru- ja laktoosivaba šokolaadikoogiga, mis suurepäraselt aitab rahuldada magusaisu ning kaunistab suvist (tervislikku) peolauda 🙂

Võta või mitu tükki korraga, rannas see välja ei paista 😉

IMG_1985IMG_1981

Koostisained:

Põhi:
* Suurem küps avokaado
* Banaan (mida pruunim, seda magusam)
* 0.5 dl kookossuhkrut VÕI 1 dl vahtrasiirupit
* 4 muna
* 1 tl vaniljeekstrakti
* 1 dl kookosjahu
* 1 dl magustamata kakaopulbrit
* 1tl soodat

Šokolaadiglasuur:
* Suurem küps avokaado
* 3 spl magustamata kakaopulbrit
* 3 spl vahtrasiirupit (kui on suurem magusaisu, pane rohkem 😉

Kaunistuseks:
* 250g maasikaid

 

Juhis:

Eelsoojenda ahi 180-kraadini.
Purusta kahviga banaan ja avokaado võimalikult pehmeks (võid teha ka blenderiga).
Vispelda munad, lisa sekka kookossuhkur/vahtrasiirup.
Teises kausis sega kookosjahu, kakaopulber ja sooda.
Aseta lahtikäiva koogivormi põhja küpsetuspaber ning määri vormi servad kookosõliga.
Küpseta 15-20 min (olenevalt sellest, kui pehmet kooki soovid). Mulle meeldib seest kreemisem šokolaadikook ja küpsetan seda pigem 15 min.
Glasuuri valmistamiseks purusta kahvliga avokaado nii pehmeks kui saad ja sega see kakaopulbri ning vahtrasiirupiga.
Aseta kook taldrikule kui see on umbes pool tunnikest vormis jahtunud. Määri peale glasuur ja kaunista tükeldatud maasikatega.
Serveeri koheselt või hiljemalt paari tunni pärast, nii on ta parima maitsega 🙂
(Ilma maasikateta on kook okei paar päeva, kui hoiad teda õhukindlas karbis. Pikema ajaga võib kook veidi kibedaks muutuda.)

IMG_1991

Mõnusat maiustamist!

img_0085

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s